Frågor & Svar

Har hittar du svar på de vanligaste frågorna om guldhandel på nätet.

Hur beställer jag ett guldpaket?

Du beställer hem ett guldpaket genom formuläret som ligger på startsidan av vår hemsida.

Är det tryggt att skicka in sitt guld via rekommenderat brev (REK-brev)?

Ja, ditt guld skickas inte in via vanlig post, dvs. du lägger inte ditt guld i en vanlig brevlåda utan lämnar in guldpaketet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK-brev). När du gör detta får du ett kvitto som är ditt värdebevis på att allt ditt guld automatiskt försäkras upp till 120 000 kronor. När guldpaketet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Du kan även följa din rekommenderade försändelse på Postens egna sidor.

Har SMSGuld någon butik man kan besöka?

Nej tyvärr. Samtidigt är detta anledningen till att vi kan hålla några av marknadens absolut högsta guldpriser när du valt att sälja guld till oss.

Låga kostnader = högre guldpriser för dig!

Hur lång tid efter det att jag skickat in mitt guld får jag betalt?

Vi betalar ut dina pengar till dig så snart vi värderat guldet som kommit oss tillhanda. Vi gör överföringen till ert kontonummer inom loppet av 24 timmar efter att det kommit till vårt kontor. Detta kräver att vi fått in ert kontonummer i samband med att ni skickar in guldet!

Om jag ångrar mig, kan jag då få tillbaka mitt guld?

Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit dina föremål. Vi tar 199 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter.

Retur kan ta upp till 14 dagar då vi förvarar guldet i en extern värdedepå. Vid retur beställer vi alltså tillbaka guldet därifrån.

Den vanligaste anledningen till retur är om något inskickat föremål inte visar sig vara i guld men det går givetvis även att få retur på föremål i äkta guld. Behöver du mer information är du välkommen att kontakta kundservice!

Vad händer om mitt guldpaket försvinner?

När du skickar in ditt guld till oss görs det i Postens REK -brev. Ditt guld blir automatiskt försäkrat med upp till 120 000 kronor. Postens REK-brev är ett av de säkraste sätten att skicka föremål och alla fraktkostnader står vi för. När du väljer SMSGuld ingår även försäkringen till oss utan extra kostnad. Om ditt REK -brev mot alla odds skulle försvinna så ersätter vi dig för din skada enligt villkor.

Vad har ni för öppettider?

Mån - Fre 11.00 - 17.00 är våra vanliga öppettider. Kolla dock "Kontakta oss" där vi skriver om dessa normala öppettider inte skulle gälla någon dag eller speciell helgdag. Det går dock bra att beställa hem ett guldpaket när som helst på dygnet, året runt, men uppgifterna behandlas först nästkommande arbetsdag.

Beställ ett gratis brev

Kostnadsfritt, enkelt & säkert

Våra guldpriser

24kt 20kt 18kt
14kt Tandguld

:- / gram

Våra priser gäller oavsett guldmängd